Open/Close Menu Ιερά κοινοβιακή Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου
Ανακοίνωση Εκ της Ιεράς Μονής

Αδελφοί μου!!

Περνάμε όλοι μας μια δοκιμασία. Καλούμαστε να σηκώσουμε ο καθένας το δικό του Σταυρό,αλλα κ συνολικά, όλοι μαζί έναν μεγάλο κ βαρύ Σταυρό. Σε αυτήν όμως την επώδυνη δοκιμασία έχουμε έναν μεγάλο βοηθό στο πλευρό μας, την Παναγία μας.
Η λοιμική πανδημία που έχει ξεχειλίσει σε όλα τα μήκη κ πλάτη της γής, μας αναγκάζει να προσέξουμε τον συνάνθρωπό μας και τον εαυτό μας, κ παρόλο που μας απομονώνει, μας απομονώνει και συγχρόνως μας ενώνει προκειμένου να θυσιαστούμε για το κοινό καλό. Έχει μέσα της αυτή η πράξη μας το μεγαλείο του Σταυρού, μέσα από πολλές απόψεις, ίσως ξεχωριστές για τον καθέναν μας. Σίγουρα δεν είμαστε, δεν είναι, κανένας άνθρωπος χαρούμενος με όλο αυτό το λυπηρό γεγονός που χτυπάει σε όλους την πόρτα και πρέπει με υπομονή κ κουράγιο να ανταπεξέλθουμε σιγά σιγά στην προηγούμενή μας ψυχοσωματική κατάσταση.


Όσο περνάει ο καιρός όμως σιγά σιγά, όλο και περισσότερο οι άνθρωποι σηκώνουμε το κεφάλι μας προς τον ουρανό. Η ψυχή μας αθόρυβα πολλές φορές αρχίζει και κάνει προσευχή προς το Θεό. Σιγά σιγά νοιώθουμε στην καρδιά μας ένα γλυκό χάδι, μια γλυκιά παρηγοριά, όπως όταν είμασταν παιδιά κ η μάνα μας ανέβαζε την κουβέρτα ώστε να μας σκεπάσει, μια κ εμείς είχαμε κουραστεί από τα παιχνίδια ολόκληρης της ημέρας κ είχαμε εξαντληθεί, αισθανόμασταν εκείνη τη στιγμή όμως την σιγουριά της μάνας που θα μας προσέξει κ θα μας ζεστάνει στην υπέροχη και άγια αγκαλιά της.
Αυτή τη στιγμή αδελφοί μου το ίδιο κάνει και η Παναγία μας.. Ιδρώνει, αναστενάζει, παρακαλάει μέρα και νύχτα και ορθή όπως την ατενίζουμε στις εικόνες της ικετεύει να είναι η δοκιμασία μας αυτή σαν ένα άσχημο όνειρο που θα ξυπνήσουμε αύριο και θα κάνουμε καλύτερες σκέψεις, ίσως να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι.


Αυτή τη στιγμή ωστόσο βλέπουμε και την παντοδυναμία του Θεού και φυσικά τον ασθενή κατά πάντα άνθρωπο που αυτή τη στιγμή προσεύχεται στο Θεό γιατί τον έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Για όλα αυτά λοιπόν και άλλα τόσα πολλά, αφού οι ιερές ακολουθίες, εξαιτίας της πανδημίας δεν θα πραγματοποιούνται και αν γίνονται δεν θα μπορείτε με απόφαση του κράτους να είστε παρόντες σωματικά, αποφασίσαμε κατά την ημέρα του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας που εορτάζει το μοναστήρι μας, να λιτανεύσουμε οδικώς (με αυτοκίνητο) το θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στους κεντρικούς δρόμους του νησιού ώστε να δώσει η Παναγία μας την ευλογία της και την χάρη της στο νησί μας αλλά και σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, μιας και πολλοί ντόπιοι δεν θα έχουν την δυνατότητα κατά την ημέρα της εορτής να έρθουν να προσκυνήσουν την χάρη της.

Στις 25 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εικόνα της Παναγίας μας από το μοναστήρι της,οδικώς, θα περάσει με το αυτοκίνητο από την οδό Παπαδιαμάντη, λιμάνι και επιστροφή στην ιερά μονή όπου θα γίνει δέηση υπέρ βοηθείας και σωτηρίας εκ της λοιμικής ασθενείας κατά την διάρκεια της περιφοράς της μέσα στο νησί.(δεν θα γίνει καμία στάση για προσκύνημα).


Ευχόμαστε η Παναγία να επέμβει και να δώσει ελπίδα και χαρά μέσα από την ζωντανή παρουσία της ειδικά αυτές τις μέρες που την νοιώθουμε και προσευχόμαστε με όλη μας την καρδιά και την ψυχή.


Εκ της Ιεράς Μονής

logo ,Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Συνδεθείτε μαζί μας: